Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne ciasto Shrek pojawiło się u mnie na domowym sylwestrze. Po świątecznym obżarstwie sernikami i makowcami postawiłam na coś lekkiego, szybkiego w przygotowaniu i kolorowego, by było ozdobą imprezowego stołu.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4170
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 203
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 720
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3568
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 737
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4170
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 203
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 720
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3568
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 737
Składniki
Spód blaszki /35 x 25/ wykładamy biszkoptami. Przygotowujemy zieloną masę: proszek budyniowy rozpuszczamy w 1,5 szklanki soku. Resztę soku zagotowujemy. Wlewamy rozrobiony proszek budyniowy i energicznie mieszając całość zagotowujemy, zdejmujemy z ognia i masę przelewamy na blaszkę wyłożoną biszkoptami. Na zielonej masie układamy delicje galaretką do góry. Odstawiamy w chłodne miejsce by masa wystygła. Masa śmietanowa: galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno a następnie miksujemy z tężejącą galaretką. Masę równomiernie rozkładamy na delicjach. Odstawiamy do stężenia w chłodne miejsce. Galaretki rozpuszczamy w 800 ml gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia. Wylewamy na wierzch ciasta. Odstawiamy do lodówki do stężenia.