Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dużo lżejsza wersja Tiramisu. Kremem jest tu islandzki skyr. Skyr – tradycyjny islandzki wyrób mleczarski podobny do jogurtu. Jest niezwykle gęsty o delikatnym śmietankowym smaku. Zawiera dużo białka, jest niezwykle kremowy i pożywny. Wspaniałym dodatkiem do skyr jest syrop barmański Rum z czekoladą. Nie dodajemy cukru, jednym" słodzikiem "jest syrop barmański. TIRAMISU O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI TŁUSZCZU I CUKRU TO COŚ PYSZNEGO.
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 439
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2455
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38690
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1369
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 439
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2455
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38690
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1369
Składniki
Prostokątny wyższy półmisek 18 X 13 cm. Zaparzamy kawę i studzimy. Biszkopty moczymy w kawie i układamy w półmisku. Skyr waniliowy mieszamy z 3-4 łyżeczki syropu barmańskiego. Większość skyrka wykładamy na biszkopty, zostawiamy ok. 1 łyżeczkę. Skyr posypujemy kakao. Układamy drugą warstwę namoczonych biszkoptów. Przykrywamy je skyrem naturalnym wymieszanym z syropem i resztą skyrka.
Całość posypujemy kakao i wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny.