Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzieci je uwielbiają, bo są słodkie i smaczne.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113032
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 396
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 728
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 557
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113032
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 396
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 728
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 557
Składniki
Mąkę wymieszać z drożdżami i miodem. Dodać jajka, jogurt i olej. Wyrabiać ciasto dodając letnią wodę tak aby powstało zwarte ciasto. Po czym odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na godzinę. Po czym rozwałkować na stolnicy na cienki placek. Posmarować kremem czekoladowym, pozostawiając wolne brzegi. Zrolować i pokroić na plasterki o grubości 2 cm. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować pędzelkiem roztrzepanym ze śmietanką żółtkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35 minut. SMACZNEGO.