Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj szybki deser w postaci ślimaczków. Ślimaczki z ciasta francuskiego z dżemem wiśniowym, żurawinowym i malinkami. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, nóż,
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 51
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 571
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5544
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 51
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 571
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5544
Składniki
Ciasto francuskie rozłożyć, posmarować dżemem wiśniowym, frużeliną żurawinowa. Na wierzchu rozłożyć maliny. Zwinąć w rulon, pokroić w krążki o grubości około 1,5 cm. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 15 - 20 minut. Smacznego
Przygotowanie ślimaczków.
Gotowe do pieczenia.
Po upieczeniu ,gotowe do podania.