Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj szybki deser w postaci ślimaczków. Ślimaczki z ciasta francuskiego z dżemem wiśniowym, żurawinowym i malinkami. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, nóż,
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22122
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 139
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 412
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 132
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 176
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22122
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 139
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 412
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 132
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 176
Składniki
Ciasto francuskie rozłożyć, posmarować dżemem wiśniowym, frużeliną żurawinowa. Na wierzchu rozłożyć maliny. Zwinąć w rulon, pokroić w krążki o grubości około 1,5 cm. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 15 - 20 minut. Smacznego
Przygotowanie ślimaczków.
Gotowe do pieczenia.
Po upieczeniu ,gotowe do podania.