Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki pod kruszonką to pyszny deser na ciepło do przygotowania w zaledwie chwilkę. Pod kruszonką ukryte są śliwki w cynamonie, a idealnie do nich będą pasować lody.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1150
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4804
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1447
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1150
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4804
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1447
Składniki
Umyte i pozbawione pestek śliwki pokrój w ćwiartki. Śliwki zasyp brązowym cukrem, cynamonem, imbirem i gałką muszkatołową. Odstaw na bok na 10 minut by śliwki puściły soki pod wpływem cukru.
Masło, cukier oraz mąkę zagnieć razem. Możesz to zrobić przy pomocy widelca, bądź miksera. Zrób to dokładnie aby masa miała jednolitą konsystencję.
Foremki ceramiczne napełnij do 2/3 wysokości śliwkami i zasyp z wierzchu wcześniej przygotowaną kruszonką. Wstaw foremki do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piecz przez 20 minut aż kruszonka z wierzchu nabierze złotego koloru.
Ciepły deser podawaj z gałką ulubionych lodów.