Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś słodkiego i kruchego, a o wiele mniej kalorii
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 3845
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 690
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 3845
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 690
Składniki
Śliwki przeciąć na pół i wyjąć pestki. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, skórką do dołu. Polać miodem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni, na 10 min
W tym czasie, posiekać migdały i zmieszać z płatkami owsianymi,mąką cukrem, cynamonem i masłem. Powstanie kruszonka.
Śliwki posypać kruszonką i zapiec przez 15 minut, aż się zarumieni.
Deser można podawać również z lodami waniliowymi. Smacznego