Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś słodkiego i kruchego, a o wiele mniej kalorii
Świąteczna uczta prosto z Turcji. Przepyszny i dekoracyjny przysmak, będzie o...
Odsłon: 5128
Polecam.
Odsłon: 320
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 350
Świąteczna uczta prosto z Turcji. Przepyszny i dekoracyjny przysmak, będzie o...
Odsłon: 5128
Polecam.
Odsłon: 320
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 350
Składniki
Śliwki przeciąć na pół i wyjąć pestki. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, skórką do dołu. Polać miodem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni, na 10 min
W tym czasie, posiekać migdały i zmieszać z płatkami owsianymi,mąką cukrem, cynamonem i masłem. Powstanie kruszonka.
Śliwki posypać kruszonką i zapiec przez 15 minut, aż się zarumieni.
Deser można podawać również z lodami waniliowymi. Smacznego