Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś słodkiego i kruchego, a o wiele mniej kalorii
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336620
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3668
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422757
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2464
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336620
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3668
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422757
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2464
Składniki
Śliwki przeciąć na pół i wyjąć pestki. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, skórką do dołu. Polać miodem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni, na 10 min
W tym czasie, posiekać migdały i zmieszać z płatkami owsianymi,mąką cukrem, cynamonem i masłem. Powstanie kruszonka.
Śliwki posypać kruszonką i zapiec przez 15 minut, aż się zarumieni.
Deser można podawać również z lodami waniliowymi. Smacznego