Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 1271
Dodano: 18.09.2010
Odsłon: 9802
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Śliwki przeciąć na pół i wyjąć pestki. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, skórką do dołu. Polać miodem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni, na 10 min
W tym czasie, posiekać migdały i zmieszać z płatkami owsianymi,mąką cukrem, cynamonem i masłem. Powstanie kruszonka.
Śliwki posypać kruszonką i zapiec przez 15 minut, aż się zarumieni.
Deser można podawać również z lodami waniliowymi. Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 23 września 2010Zgłoś do usunięcia
Witam.Zrobiłam ten cudowny deser.Jako, że miałam więcej śliwek, zrobiłam podwójną kruszonkę.W końcu ciasta nie ma.Pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 20 września 2010Zgłoś do usunięcia
Robię coś podobnego z jabłkami. Wspaniały, szybki do wykonania deser, zwłaszcza na jesienne dni :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 18 września 2010Zgłoś do usunięcia
Wspaniały deser.0 Kto głosował? | Odpowiedz