Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo orzeźwiający serniczek na letnie, gorące dni ;)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8466
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 539
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8466
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 539
Składniki
Śliwki z cukrem zagotować. Następnie przetrzeć przez sito, wystudzić. Wafelki śmietankowe zmiksować i połączyć ze stopionym masłem. Wyłożyć dno okrągłej formy i schować do lodówki. Żelatynę namoczyć, po czym rozpuścić w kąpieli wodnej. Mascarpone zmiksować z cukrem pudrem i śmietanką. Żelatynę zahartować i mikserem połączyć z masa serową, którą przelewamy na spód z ciasteczek. Ciasto chowamy do lodówki do momentu, aż masa serowa stężeje.
We wrzątku rozpuszczamy żelatynę i galaretkę pomarańczową. Studzimy. Gdy masa śliwkowa zacznie tężeć przelewamy na masę z mascarpone. Z masą serową nr 2 postępujemy dokładnie tak samo, jak z masą nr 1 tylko zamiast cukru pudru do sera dodajemy miód. Gotową przelewamy na masę śliwkową. Ciasto na noc chowamy do lodówki.
Następnie polewamy np. sosem śliwkowym. Smacznego!