Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny mazurek z bezą na winie, nie tylko na Wielkanoc
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 341
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1955
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3917
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3778
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 537
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 341
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1955
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3917
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3778
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 537
Składniki
Przygotowanie: Zagnieść ciasto na spód. Schładzamy w lodówce około 1 godziny. Następnie rozwałkowujemy i wykładamy ciastem formę. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170 stopni z funkcją termoobiegu przez około 15 min. Po wyjęciu z pieca studzimy. Smarujemy warstwą porzeczkowego dżemu. Przygotowujemy bezę. Białka ubijamy na sztywno. W rondlu gotujemy wino z cukrem około 3 minuty od momentu zagotowania płynu. Ubite białka zalewamy gorącym winem z cukrem i ubijamy na sztywną pianę. Bezę przekładamy do rękawu cukierniczego i ozdabiamy tartę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 210 stopni ( funkcja górna grzałka/ grill) na około 2-3 minuty. Pilnujcie, aby za mocno się nie przypiekła;)