Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto śmietankowy puch to kolejna szybka propozycja na udany deser. Wilgotny biszkopt kakaowy, przełożony delikatnym, puszystym kremem z serkiem mascarpone. Proste, a jakże smaczne!
Biszkopt: Wodę, cukier, kakao i masło wkładamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia. Wystudzić. Odlewamy 1/2 szklanki.
Białka ubijamy na sztywną pianę. Do kakaowej masy dodajemy pojedynczo żółtka i małymi porcjami mąkę. Na koniec dodajemy przesianą mąkę. Pieczemy 50 minut w 180oC w formie o wymiarach ok 20x30cm. Po wystygnięciu dzielimy na dwie równe części.
Wykonanie masy śmietankowej: Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu.
Czekoladowy sos (1/szklanki) rozrzedzamy delikatnie mlekiem (mniej więcej do 3/4 objętości szklanki). Takim płynem sączymy przekrojone części biszkoptu. Przekładamy kremem śmietankowym. Wierzch ciasta posypujemy wiórkami czekoladowymi.
Bardzo proste, szybkie i smaczne danie z grilla - steki (kotlety) z mielonej...
Odsłon: 68
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 280
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 6169
Bardzo proste, szybkie i smaczne danie z grilla - steki (kotlety) z mielonej...
Odsłon: 68
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 280
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 6169
Składniki
Biszkopt: Wodę, cukier, kakao i masło wkładamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia. Wystudzić. Odlewamy 1/2 szklanki. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do kakaowej masy dodajemy pojedynczo żółtka i małymi porcjami mąkę. Na koniec dodajemy przesianą mąkę. Pieczemy 50 minut w 180oC w formie o wymiarach ok 20x30cm. Po wystygnięciu dzielimy na dwie równe części. Wykonanie masy śmietankowej: Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Czekoladowy sos (1/szklanki) rozrzedzamy delikatnie mlekiem (mniej więcej do 3/4 objętości szklanki). Takim płynem sączymy przekrojone części biszkoptu. Przekładamy kremem śmietankowym. Wierzch ciasta posypujemy wiórkami czekoladowymi.
Przepisy Desery
Desery
Mini deserki malinowo-czekoladowe
Desery
Ciasto Jagodowe Mango bez pieczenia
Desery
Kulki bananowe w 10 minut ( 3 składniki )
Desery
Placek z czereśniami
Mini deserki malinowo-czekoladowe
Mini deserki malinowo-czekoladowe idealnie nadają się na przyjęcia, zarówno ś...
Odsłon: 8
Ciasto Jagodowe Mango bez pieczenia
Ciasto Jagodowe z mango to rewelacyjnie pyszne ciasto bez pieczenia. Na biszk...
Odsłon: 49