Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie grzebyczki- fajne łakocie dla każdego,polecam! Przepis teściowej!
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 32
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 322
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 126
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 89
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 32
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 322
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 126
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 89
Składniki
Z mąki pszennej, śmietany, margaryny i cukru zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 45 minut. Następnie ciasto rozwałkować cieniej niż na pierogi i uformować prostokąt. Na kraj ciasta nałożyć marmoladę o szerokości 1 cm. Kawałek z marmoladą złożyć dwa razy i odciąć od reszty ciasta. Porcjować na kawałki i każdy nacinać nożem. Następnie każdy kawałek wyginać lekko aby powstał półksiężyc- aby nacięcia się otwarły. Gotowe grzebyczki układać na blasze wysmarowanej tłuszczem.Piec ok. 35 minut w 180 stopniach. Podawać posypane cukrem pudrem.