Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie grzebyczki- fajne łakocie dla każdego,polecam! Przepis teściowej!
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 23
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 793
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2096
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4092
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 23
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 793
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2096
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4092
Składniki
Z mąki pszennej, śmietany, margaryny i cukru zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 45 minut. Następnie ciasto rozwałkować cieniej niż na pierogi i uformować prostokąt. Na kraj ciasta nałożyć marmoladę o szerokości 1 cm. Kawałek z marmoladą złożyć dwa razy i odciąć od reszty ciasta. Porcjować na kawałki i każdy nacinać nożem. Następnie każdy kawałek wyginać lekko aby powstał półksiężyc- aby nacięcia się otwarły. Gotowe grzebyczki układać na blasze wysmarowanej tłuszczem.Piec ok. 35 minut w 180 stopniach. Podawać posypane cukrem pudrem.