Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie grzebyczki- fajne łakocie dla każdego,polecam! Przepis teściowej!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4252
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416839
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4252
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416839
Składniki
Z mąki pszennej, śmietany, margaryny i cukru zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 45 minut. Następnie ciasto rozwałkować cieniej niż na pierogi i uformować prostokąt. Na kraj ciasta nałożyć marmoladę o szerokości 1 cm. Kawałek z marmoladą złożyć dwa razy i odciąć od reszty ciasta. Porcjować na kawałki i każdy nacinać nożem. Następnie każdy kawałek wyginać lekko aby powstał półksiężyc- aby nacięcia się otwarły. Gotowe grzebyczki układać na blasze wysmarowanej tłuszczem.Piec ok. 35 minut w 180 stopniach. Podawać posypane cukrem pudrem.