Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie grzebyczki- fajne łakocie dla każdego,polecam! Przepis teściowej!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 854
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4480
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1090
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 481
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3394
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 854
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4480
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1090
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 481
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3394
Składniki
Z mąki pszennej, śmietany, margaryny i cukru zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 45 minut. Następnie ciasto rozwałkować cieniej niż na pierogi i uformować prostokąt. Na kraj ciasta nałożyć marmoladę o szerokości 1 cm. Kawałek z marmoladą złożyć dwa razy i odciąć od reszty ciasta. Porcjować na kawałki i każdy nacinać nożem. Następnie każdy kawałek wyginać lekko aby powstał półksiężyc- aby nacięcia się otwarły. Gotowe grzebyczki układać na blasze wysmarowanej tłuszczem.Piec ok. 35 minut w 180 stopniach. Podawać posypane cukrem pudrem.