Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 171
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 324
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1548
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 171
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 324
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1548
Składniki
CIASTO. Składniki: -mąka - 600 g -margaryna - 400 g -żółtka - 6 szt Sposób przygotowania: Z podanych składników zagnieść ciasto, podsypując mąką. Włożyć do lodówki na 2 godziny. Rozwałkować na grubość około pół centymetra, wykrawać kieliszkiem krążki, kłaść na wysmarowaną tłuszczem blachę.
PIANKA. Składniki: -białko z trzech jaj -cukier puder - 100 g Sposób przygotowania; Z białka ubić pianę dodając cukier. Ubitą pianę kłaść łyżeczką na krążki, lekko rozprowadzić i zapiec w piekarniku (na samym dole) nagrzanym do 200 stopni przez około 10 minut.
KREM. Składniki: -jaja - 3 szt -masło - 3/4 kostki -kakao - 2 łyżki -spirytus - pół kieliszka -cukier - 1 szklanka Sposób przygotowania: Ubić na parze jaja z cukrem. Masło utrzeć z ostudzoną masą z jaj. Dodać kakao i spirytus.
Upieczone ciastka smarować kremem i składać po dwa, trzymając za boczne krawędzie, aby nie połamać pianki. Boki można obtoczyć w wiórkach kokosowych. SMACZNEGO!