Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z Cafe Babilon w Ballinacroagh ( kuchnia perska)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3891
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415001
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2434
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3891
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415001
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2434
Składniki
Z mąki, jajek, mleka, cukru,wody różanej, jajek i kardamonu zagniatamy ciasto. Wałkujemy je bardzo cieńko. Wykrawamy krążki 6-7 cm. Końcówkę krążka ściskamy w malutki wachlarzyk. Smażymy na oliwie jak chrusty. Posypujemy obficie cukrem pudrem z cynamonem
Ps 1.Marsha w książce formowanie uszu opisuje tak " z każdego krążka kciukiem i palcem wskazującym uformować kokardkę" Ps 2.Ciasto jest stosunkowo twarde, więc do wałkowania doskonale nadaje się maszyna do robienia makaronu. Cisto musi być bardzo cienkie !!! Ps 3. Są dwa rodzaje wody różanej. Jedna do mycia rąk, a druga do celów spożywczych. Używamy tej drugiej ( jest znacznie droższa i się nie pieni