Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z Cafe Babilon w Ballinacroagh ( kuchnia perska)
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 65
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 184
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 232
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 414
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 65
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 184
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 232
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 414
Składniki
Z mąki, jajek, mleka, cukru,wody różanej, jajek i kardamonu zagniatamy ciasto. Wałkujemy je bardzo cieńko. Wykrawamy krążki 6-7 cm. Końcówkę krążka ściskamy w malutki wachlarzyk. Smażymy na oliwie jak chrusty. Posypujemy obficie cukrem pudrem z cynamonem
Ps 1.Marsha w książce formowanie uszu opisuje tak " z każdego krążka kciukiem i palcem wskazującym uformować kokardkę" Ps 2.Ciasto jest stosunkowo twarde, więc do wałkowania doskonale nadaje się maszyna do robienia makaronu. Cisto musi być bardzo cienkie !!! Ps 3. Są dwa rodzaje wody różanej. Jedna do mycia rąk, a druga do celów spożywczych. Używamy tej drugiej ( jest znacznie droższa i się nie pieni