Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne powidło, można nim np. przekładać naleśniki. : )
rondelek, łyżka stołowa, ostry nóż,
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 711
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 407
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 711
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 407
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Składniki
Rabarbar umyj, pokrój na małe kawałki ( około 1 i 1/2 cm ), wrzuć do rondla. Wlej wodę , rondel postaw na niedużym ogniu i gotuj aż rabarbar będzie miękki. Pamiętaj, aby od czasu do czasu zamieszać łyżką.
Gdy rabarbar jest już miękki , rozpadł się całkowicie, dosłodź do smaku cukrem, cukrem trzcinowym lub miodem , dokładnie wymieszaj i smaż jeszcze chwilkę .
Powidło z rabarbaru doskonale nadaje się do przekładania naleśników. Można też je smacznie zjadać z domowymi kluskami lub ryżem ugotowanym na mleku. Wystarczy ugotować ryż, rozłożyć na talerzyki i polać powidłem z rabarbaru, pycha !
Smacznego !