Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne powidło, można nim np. przekładać naleśniki. : )
rondelek, łyżka stołowa, ostry nóż,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33822
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33822
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Składniki
Rabarbar umyj, pokrój na małe kawałki ( około 1 i 1/2 cm ), wrzuć do rondla. Wlej wodę , rondel postaw na niedużym ogniu i gotuj aż rabarbar będzie miękki. Pamiętaj, aby od czasu do czasu zamieszać łyżką.
Gdy rabarbar jest już miękki , rozpadł się całkowicie, dosłodź do smaku cukrem, cukrem trzcinowym lub miodem , dokładnie wymieszaj i smaż jeszcze chwilkę .
Powidło z rabarbaru doskonale nadaje się do przekładania naleśników. Można też je smacznie zjadać z domowymi kluskami lub ryżem ugotowanym na mleku. Wystarczy ugotować ryż, rozłożyć na talerzyki i polać powidłem z rabarbaru, pycha !
Smacznego !