Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 277 Ocena: 2378
Dodano: 12.10.2019
Odsłon: 617
> 6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Białka oddzielamy od żółtek. Jabłka obieramy i kroimy na drobną kostkę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.
Białka ubijamy na sztywno ze słodzikiem/cukrem. Mąkę, proszek do pieczenia, kakao, mleko, olej, słodzik/cukier i żółtka mieszamy ze sobą. Na koniec dodajemy białka i mieszamy do połączenia składników. Na koniec dodajemy kawałki jabłka.
Patelnie natłuszczamy i wylewamy masę. Przykrywamy i smażymy na małym ogniu pod przykryciem (zalecam taką przykrywkę z dziurką) przez ok.20 minut. Po tym czasie za pomocą talerza (nakładamy talerz i przewracamy patelnie) wykładamy ciasto i z powrotem na patelnie smażymy drugą stronę przez kolejne 10 minut. Zdejmujemy na talerz, aby wystygło.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nasze usmażone ciasto. Posypujemy ulubionym dodatkiem, w moim przypadku orzechy.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

slodkisentyment 13 października 2019Zgłoś do usunięcia
Świetne:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 12 października 2019Zgłoś do usunięcia
Super ciacho:)1 Kto głosował? | Odpowiedz