Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niecodzienne przygotowanie, a tak samo pyszne, jak pieczone
Moja kolejna propozycja dla makaroniarzy.
Odsłon: 72
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 14838
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 155
Moja kolejna propozycja dla makaroniarzy.
Odsłon: 72
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 14838
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 155
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. Jabłka obieramy i kroimy na drobną kostkę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.
Białka ubijamy na sztywno ze słodzikiem/cukrem. Mąkę, proszek do pieczenia, kakao, mleko, olej, słodzik/cukier i żółtka mieszamy ze sobą. Na koniec dodajemy białka i mieszamy do połączenia składników. Na koniec dodajemy kawałki jabłka.
Patelnie natłuszczamy i wylewamy masę. Przykrywamy i smażymy na małym ogniu pod przykryciem (zalecam taką przykrywkę z dziurką) przez ok.20 minut. Po tym czasie za pomocą talerza (nakładamy talerz i przewracamy patelnie) wykładamy ciasto i z powrotem na patelnie smażymy drugą stronę przez kolejne 10 minut. Zdejmujemy na talerz, aby wystygło.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nasze usmażone ciasto. Posypujemy ulubionym dodatkiem, w moim przypadku orzechy.