Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do smażenia dobrze wymyj skórkę pomarańczy a jeśli uda się dostać eko, to już łatwa sprawa.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5817
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 13889
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 307
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5817
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 13889
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 307
Składniki
Pomarańcze pokroić w równe pół cm krążki. Przygotowanie ciasta: oddzielić białka i ubić pianę. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kardamonem, wlewać wino ( może być sok pomarańczowy) i mieszać. Dodaj cukier i żółtka. Teraz delikatnie dodawaj pianę. Ciasto ma być lekkie i puszyste. Zanurzaj krążki w cieście i smaż na złoto na śdrednim ogniu ( w cieście jest cukier i nie chcemy go przypalić). Odsącz na papierowym ręczniku. Jedz ciepłe. Są lepsze od zimnych.