Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do smażenia dobrze wymyj skórkę pomarańczy a jeśli uda się dostać eko, to już łatwa sprawa.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 292
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4193
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3601
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30138
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 292
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4193
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3601
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30138
Składniki
Pomarańcze pokroić w równe pół cm krążki. Przygotowanie ciasta: oddzielić białka i ubić pianę. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kardamonem, wlewać wino ( może być sok pomarańczowy) i mieszać. Dodaj cukier i żółtka. Teraz delikatnie dodawaj pianę. Ciasto ma być lekkie i puszyste. Zanurzaj krążki w cieście i smaż na złoto na śdrednim ogniu ( w cieście jest cukier i nie chcemy go przypalić). Odsącz na papierowym ręczniku. Jedz ciepłe. Są lepsze od zimnych.