Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do smażenia dobrze wymyj skórkę pomarańczy a jeśli uda się dostać eko, to już łatwa sprawa.
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 120
Syrop z owoców pigwowca można dodawać zimą do herbaty zamiast drogich cytryn....
Odsłon: 122
Klops albo inaczej pieczeń rzymska z pieczarkami. Proste pyszne danie obiadow...
Odsłon: 371
Pożywny ryż z dodatkiem warzyw może stanowić dodatek do orientalnego lub swoj...
Odsłon: 209
Delikatne naleśniki wypełnione pełnym smaku farszem pieczarkowo-cebulkowym ob...
Odsłon: 3627
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 120
Syrop z owoców pigwowca można dodawać zimą do herbaty zamiast drogich cytryn....
Odsłon: 122
Klops albo inaczej pieczeń rzymska z pieczarkami. Proste pyszne danie obiadow...
Odsłon: 371
Pożywny ryż z dodatkiem warzyw może stanowić dodatek do orientalnego lub swoj...
Odsłon: 209
Delikatne naleśniki wypełnione pełnym smaku farszem pieczarkowo-cebulkowym ob...
Odsłon: 3627
Składniki
Pomarańcze pokroić w równe pół cm krążki. Przygotowanie ciasta: oddzielić białka i ubić pianę. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kardamonem, wlewać wino ( może być sok pomarańczowy) i mieszać. Dodaj cukier i żółtka. Teraz delikatnie dodawaj pianę. Ciasto ma być lekkie i puszyste. Zanurzaj krążki w cieście i smaż na złoto na śdrednim ogniu ( w cieście jest cukier i nie chcemy go przypalić). Odsącz na papierowym ręczniku. Jedz ciepłe. Są lepsze od zimnych.