Do góry

Desery Przepis na:

Smażone supełki

Smażone supełki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2538 Ocena: 18859

Dodano:

Odsłon: 1058

Przepis babci Krysi.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Smażone supełki

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Margarynę utrzeć z cukrem, solą do smaku i jajkami, zmieszać z mąką i proszkiem do pieczenia oraz wódką i zagnieść ciasto.

  2. Następnie rozwałkować, pokroić w paski i zawiązać w supełek.

  3. Rozgrzać olej, wrzucać delikatnie supełki i smażyć na złoty kolor. Następnie odsączyć na pergaminie i posypać obficie cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń