Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ten deser robię od czasów szkolnych, latem często z owocami. Polecam szybki i smaczny
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 90
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 68
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 90
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 68
Składniki
Każdą z trzech galaretek rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Wylewamy do miseczki i odstawiamy do całkowitego stężenia. Kiedy stężeje kroimy w kostkę.
żelatynę zalewamy zimną wodą tak aby przykryła proszek. Kiedy napęcznieje podgrzewamy na gazie cały czas mieszając
Śmietanę przelewamy do miski, słodzimy dodajemy żelatynę i pokrojone w kostkę galaretki.
Całość przelewamy do tortownicy (22cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Kiedy deser stężeje układamy owoce i zalewamy galaretką.