Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto rozpływające się w ustach.
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65076
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 346
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5779
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 497
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65076
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 346
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5779
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 497
Składniki
Na stolnicę wsypać przesianą mąkę z proszkiem, dodać margarynę i posiekać nożem. Dodać 1 szkl. cukru, żółtka i wyrobić ciasto. Odkroić 1/4 ciasta i włożyć do zamrażalnika. Resztę ciasta rozwałkować i wyłożyć na blachę.
Z białek ubić pianę na sztywno, stopniowo dodawać 1/2 szkl. cukru, cukier wanilinowy - ciągle ubijać. Następnie dodać śmietanę i ubijać delikatnie na małych obrotach, dodać budyń i ubijać. Na koniec dodać odsączone i pokrojone w kostkę brzoskwinie, kilka kropel aromatu i delikatnie wymieszać łyżką.
Tak przygotowaną masę wylać na ciasto. Na wierzch zetrzeć na tarce o grubych oczkach 1/4 zmrożonego ciasta. Piekarnik nagrzać do 180 st. i piec ok 60 min. Życzę smacznego :)