Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śmietanowiec na biszkoptach powstał pod wpływem chwili, po szybkim przeglądzie lodówki. Chciałam zrobić frajdę dzieciom i przygotować jakiś lekki deser na gorące dni. Chyba się udało, bo ciasto znikało błyskawicznie.
Ciasto brzoskwiniowe z programu p. Ewy Wachowicz. Łatwe w przygotowaniu.
Odsłon: 4084
Klasyczną Stefankę przygotowuje się na biszkoptach, jednak w tym wypadku jest...
Odsłon: 22809
Szybkie i tanie całoroczne ciasto z owocami możesz użyć świeżych owoców sezon...
Odsłon: 864
Pyszne ciasto szpinakowo-makowe z bitą śmietaną i galaretką truskawkową to id...
Odsłon: 314
Makaron z kurczakiem i szpinakiem to propozycja na szybki i smaczny obiad dla...
Odsłon: 308
Szybkie i tanie całoroczne ciasto z owocami możesz użyć świeżych owoców sezon...
Odsłon: 864
Pyszne ciasto szpinakowo-makowe z bitą śmietaną i galaretką truskawkową to id...
Odsłon: 314
Makaron z kurczakiem i szpinakiem to propozycja na szybki i smaczny obiad dla...
Odsłon: 308
Składniki
Tortownicę o średnicy 20cm wyłożyłam na dnie papierem do pieczenia, a boki dodatkowo owinęłam folią aluminiową, żeby ciasto nie przeszło zapachem blachy. Na dnie ułożyłam obok siebie okrągłe biszkopty, docinając je w razie potrzeby do wymiarów blachy. Galaretkę truskawkową rozpuściłam w 1szklance (250ml) gorącej wody. Tak samo postąpiłam z galaretką przezroczystą. Również rozpuściłam ją w 250ml wrzątku. Można Obydwie galaretki odstawiłam do wystygnięcia. Zimną śmietanę przelałam do miski. Wsypałam śmietan - fixy i ubiłam ją mikserem na najwyższych obrotach na sztywny krem. Ubitą śmietanę podzieliłam na dwie równe części.Jedną część wymieszałam z zimną galaretką przezroczystą i schowałam ją na chwilę do lodówki żeby lekko zgęstniała. Drugą część śmietany wymieszałam z galaretką truskawkową. Gęstniejącą jasną masę wyłożyłam na biszkopty, a na nią delikatnie wylałam masę truskawkową. Ciasto schowałam do lodówki, żeby masa zgęstniała, a w tym czasie rozpuściłam galaretkę agrestową w 400ml gorącej wody i odstawiłam ją do wystygnięcia. Gdy galaretka wystygła i zaczęła tężeć wyłożyłam je na ciasto. Ciasto ponownie schłodziłam w lodówce, aby galaretka na wierzchu dobrze zastygła. Najlepiej pozostawić ciasto w lodówce na noc. Galaretki do ciasta można użyć w dowolnych, ulubionych smakach.
Przepisy Desery
Desery
Sernik ,,ZEBRA,,
Desery
Babka z zsiadłego mleka
Desery
Sernik z wiaderka bez spodu
Desery
Ciasto beskidzkie
Sernik ,,ZEBRA,,
Sernik Wielkanocny ,,ZEBRA''-idealnie wilgotny i pyszny bo zrobiony na bazie...
Odsłon: 4
Babka z zsiadłego mleka
Rewelacyjna w smaku babka z zsiadłego mleka. Wychodzi niezwykle miękka, puszy...
Odsłon: 14