Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne smaczne ciasto z truskawkami, bez pieczenia. Polecam.
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 62
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 40
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 67
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 365
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2582
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 62
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 40
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 67
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 365
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2582
Składniki
Do tortownicy wkładamy gotowy spód biszkoptowy.
Dwie galaretki jagodowe zalewamy wrzącą wodą i dobrze mieszamy, odstawiamy do wystudzenia.
Gdy galaretka będzie miała konsystencję kisielu wlewamy ją do ubitej z cukrem pudrem śmietany.
Połowę truskawek kroimy na połówki a drugą połowę truskawek zostawiamy do dekoracji końcowej. Ubitą śmietanę i wlane do niej galaretki mieszamy drewnianą łyżką dodając stopniowo pokrojone na połówki truskawki.
Tak pomieszaną masę wykładamy do tortownicy równomiernie rozkładając po spodzie biszkoptowym i wstawiamy do lodówki żeby zastygło.
W między czasie zalewamy 2 cytrynowe galaretki wrzącą wodą i dobrze mieszamy, odstawiamy do wystygnięcia. Pozostałe truskawki troszkę oblewamy galaretką i obtaczamy je, wyjmujemy tortownicę z lodówki i na zastygniętą warstwę kładziemy placek biszkoptowy i układamy truskawki według swojego pomysłu. Wstawiamy do lodówki by truskawki przykleiły się do masy.
Gdy galaretki cytrynowe będą miały konsystencję kisielu zalewamy ją powierzchnię z truskawkami i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po zastygnięciu wyjmujemy z tortownicy na talerz, kroimy i konsumujemy.
Smacznego!!!