Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śmietanowiec z galaretkami i brzoskwiniami. Przepis na blaszkę 24x24. Szklanka o pojemności 250ml.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1868
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1624
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1566
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1868
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1624
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1566
Składniki
Białka ubić na sztywno,dodać cukier i ubić do rozpuszczenia cukru. Dodać żółtka z olejem. Krótko mieszać mikserem, dodać suche składniki,wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem, przelać ciasto. Piec 25 minut w 180 stopniach.
Dwie różne galaretki rozpuścić każdą w szklance wody,przelać do płaskiego naczynia,gdy stężeje pokroić w kostkę. Galaretki cytrynowe rozpuścić w trzech szklankach wody.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem (nie musi być mocno ubita). Żelatynę rozpuścić w pół szklanki wrzątku, gdy całkiem ostygnie dodać do kremówki i wymieszać mikserem. Dodać pokrojone w kostkę dwie różne galaretki.
Masę przelać na zimny biszkopt. Schłodzić w lodówce do stężenia.
Brzoskwinie pokroić w kostkę, położyć na ściętym śmietanowcu. Zalać lekko gęstniejącą galaretką cytrynową i włożyć do lodówki.