Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śmietanowiec z galaretkami i brzoskwiniami. Przepis na blaszkę 24x24. Szklanka o pojemności 250ml.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4939
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13350
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5825
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7492
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4939
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13350
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5825
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7492
Składniki
Białka ubić na sztywno,dodać cukier i ubić do rozpuszczenia cukru. Dodać żółtka z olejem. Krótko mieszać mikserem, dodać suche składniki,wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem, przelać ciasto. Piec 25 minut w 180 stopniach.
Dwie różne galaretki rozpuścić każdą w szklance wody,przelać do płaskiego naczynia,gdy stężeje pokroić w kostkę. Galaretki cytrynowe rozpuścić w trzech szklankach wody.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem (nie musi być mocno ubita). Żelatynę rozpuścić w pół szklanki wrzątku, gdy całkiem ostygnie dodać do kremówki i wymieszać mikserem. Dodać pokrojone w kostkę dwie różne galaretki.
Masę przelać na zimny biszkopt. Schłodzić w lodówce do stężenia.
Brzoskwinie pokroić w kostkę, położyć na ściętym śmietanowcu. Zalać lekko gęstniejącą galaretką cytrynową i włożyć do lodówki.