Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śnieżnobiały sernik na kokosowym spodzie, który został moim nr 1 wśród serników na zimno! Świetnie wygląda oraz obłędnie smakuje! Nie wiele składników i szybki w wykonaniu. POLECAM!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424840
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424840
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Składniki
Masło umieszczamy w rondelku na małym ogniu. Pod koniec rozpuszczania dosypujemy wiórki kokosowe i mieszamy, aby składniki się połączyły. Zdejmujemy do ostygnięcia.
Do gotującej się wody (500 ml) wsypujemy oba opakowania galaretek i mieszamy, aż się rozpuszczą. Odstawiamy do ostygnięcia.
Dno formy wykładamy papierem do pieczenia. Formujemy spód z 3/4 całości wiórków kokosowych, resztę zostawiamy na wierzch. Wstawiamy do lodówki.
Do zmielonego twarogu lub gotowego dodajemy ostudzoną galaretkę (dosładzamy wedle uznania) i miksujemy na małych obrotach do połączenia. Dosładzamy wedle uznania.
Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy ją porcjami do masy sernikowej i mieszamy delikatnie łyżką.
Masę przelewamy do formy i wstawiamy do lodówki. Po ok.godzinie posypujemy wierzch resztą wiórków ze spodu i lekko dociskamy w masę. Ja dodatkowo posyłam jeszcze płatkami kokosowymi. Chłodzimy w lodówce najlepiej całą noc.