Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zima nie odpuszcza, więc i w kuchni musi się ona pojawić. Zapraszam na korzenne babeczki opruszone cukrem pudrem niczym śnieg. Dzięki wkrojeniu do ciasta owoców babeczki są bardzo wilgotne. Myślę, że zasmakują każdemu. :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11463
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1226
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12008
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2202
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11463
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1226
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12008
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2202
Składniki
Jabłka i gruszki dokładnie umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. Jajka ubić z cukrem i cukrem migdałowym. Po chwili przesiać przez sitko wszystkie sypkie produkty, a na sam koniec olej rzepakowy. Wszystko zmiksować (najlepiej na początku zmniejszyć obroty). Gdy wszystkie składniki się połączą dodać pokrojone owoce i delikatnie wymieszać. Całość przelać do foremki na babeczki wyłożonej papilotkami do 2/3 wysokości i piec w temp. 150-180 stopni przez ok. 30 min. (do suchego patyczka). Gdy babeczki ostygną posypać cukrem pudrem.
Smacznego :)