Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zima nie odpuszcza, więc i w kuchni musi się ona pojawić. Zapraszam na korzenne babeczki opruszone cukrem pudrem niczym śnieg. Dzięki wkrojeniu do ciasta owoców babeczki są bardzo wilgotne. Myślę, że zasmakują każdemu. :)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10440
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336780
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4367
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423829
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10440
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336780
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4367
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423829
Składniki
Jabłka i gruszki dokładnie umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. Jajka ubić z cukrem i cukrem migdałowym. Po chwili przesiać przez sitko wszystkie sypkie produkty, a na sam koniec olej rzepakowy. Wszystko zmiksować (najlepiej na początku zmniejszyć obroty). Gdy wszystkie składniki się połączą dodać pokrojone owoce i delikatnie wymieszać. Całość przelać do foremki na babeczki wyłożonej papilotkami do 2/3 wysokości i piec w temp. 150-180 stopni przez ok. 30 min. (do suchego patyczka). Gdy babeczki ostygną posypać cukrem pudrem.
Smacznego :)