Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8411
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1223
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10122
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4619
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8411
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1223
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10122
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4619
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 667
Składniki
Ciasto: Mąkę wymieszaną z sodą i przesianą przez sito na stolnicę posiekać z margaryną. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Podzielić na trzy placki. Na jeden placek wylać polewę orzechową. Placki piec w temp. 200 st. ok. 10-15 min.
Polewa orzechowa: Wszystkie składniki podsmażyć lekko na patelni.
Krem: Odlać trochę mleka na wymieszanie mąki, budyniu cukru i cukru waniliowego. Resztę mleka zagotować, na gotujące mleko wlać rozmieszaną mąkę i ugotować budyń. Do gorącego budyniu dodać margarynę i szybko zmiksować żeby się nie zważyło; gorący budyń wylać na placek.
Przełożenie placków: placek - gorący budyń - placek -masa krówkowa - placek z orzechami