Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idzie lato… słońce wysoko… temperatura powyżej 20°C… przydałoby się coś na ochłodę ???? Oto idealne rozwiązanie :)
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1467
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7366
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2863
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1467
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7366
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2863
Składniki
Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Wrzucamy je do blendera i dokładnie miksujemy. Dodajemy wyciśnięty sok z jednej cytryny, cukier, wódkę i znowu dokładnie miksujemy. Powstałą masę wkładamy do lodówki, żeby się schłodziła.
Schłodzoną mieszankę wlewamy powoli do maszynki do lodów. Sorbet powinien być gotowy po około 30 minutach. Możemy jeść go od razu lub przełożyć do pojemnika i schować do lodówki.
!!! PAMIĘTAJCIE aby dzień wcześniej zamrozić wkład maszynki do lodów !!!
Jeśli wykonujecie sorbet bez maszynki to musicie uzbroić się w cierpliwość