Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idzie lato… słońce wysoko… temperatura powyżej 20°C… przydałoby się coś na ochłodę ???? Oto idealne rozwiązanie :)
Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Wrzucamy je do blendera i dokładnie miksujemy. Dodajemy wyciśnięty sok z jednej cytryny, cukier, wódkę i znowu dokładnie miksujemy. Powstałą masę wkładamy do lodówki, żeby się schłodziła.
Schłodzoną mieszankę wlewamy powoli do maszynki do lodów. Sorbet powinien być gotowy po około 30 minutach. Możemy jeść go od razu lub przełożyć do pojemnika i schować do lodówki.
!!! PAMIĘTAJCIE aby dzień wcześniej zamrozić wkład maszynki do lodów !!!
Jeśli wykonujecie sorbet bez maszynki to musicie uzbroić się w cierpliwość
Idealny napój na upalne dni..Świetnie gaszący pragnienie i orzeżwiający a jed...
Odsłon: 16366
Zdrowy i niskokaloryczny deser moze tez wysmienicie smakowac. Melony maja mal...
Odsłon: 3280
Kolorowa sałatka z bobem, jajkiem i tuńczykiem w sosie musztardowo miodowym.
Odsłon: 59
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 140
Pyszna zupa z kurczakiem, grzybami mun i warzywami. Orientalnego charakteru d...
Odsłon: 43
Sernik na zimno truskawkowy z galaretką , nie może go zabraknąć w sezonie tru...
Odsłon: 180
Kolorowa sałatka z bobem, jajkiem i tuńczykiem w sosie musztardowo miodowym.
Odsłon: 59
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 140
Pyszna zupa z kurczakiem, grzybami mun i warzywami. Orientalnego charakteru d...
Odsłon: 43
Sernik na zimno truskawkowy z galaretką , nie może go zabraknąć w sezonie tru...
Odsłon: 180
Składniki
Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Wrzucamy je do blendera i dokładnie miksujemy. Dodajemy wyciśnięty sok z jednej cytryny, cukier, wódkę i znowu dokładnie miksujemy. Powstałą masę wkładamy do lodówki, żeby się schłodziła.
Schłodzoną mieszankę wlewamy powoli do maszynki do lodów. Sorbet powinien być gotowy po około 30 minutach. Możemy jeść go od razu lub przełożyć do pojemnika i schować do lodówki.
!!! PAMIĘTAJCIE aby dzień wcześniej zamrozić wkład maszynki do lodów !!!
Jeśli wykonujecie sorbet bez maszynki to musicie uzbroić się w cierpliwość
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt japoński
Desery
Chrupiąca gofry domowe. Jak z najlepszej kawiarni
Desery
Najprostsze ciasto bez pieczenia z truskawkami
Desery
Deser truskawkowy na chrupiącym spodzie
Biszkopt japoński
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 61
Chrupiąca gofry domowe. Jak z najlepszej kawiarni
Kto nie lubi gofrów? Smakują wyjątkowo z sezonowymi owocami, choć gofry z teg...
Odsłon: 56