Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idzie lato… słońce wysoko… temperatura powyżej 20°C… przydałoby się coś na ochłodę ???? Oto idealne rozwiązanie :)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 38
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 98
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2818
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4180
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 38
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 98
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2818
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4180
Składniki
Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Wrzucamy je do blendera i dokładnie miksujemy. Dodajemy wyciśnięty sok z jednej cytryny, cukier, wódkę i znowu dokładnie miksujemy. Powstałą masę wkładamy do lodówki, żeby się schłodziła.
Schłodzoną mieszankę wlewamy powoli do maszynki do lodów. Sorbet powinien być gotowy po około 30 minutach. Możemy jeść go od razu lub przełożyć do pojemnika i schować do lodówki.
!!! PAMIĘTAJCIE aby dzień wcześniej zamrozić wkład maszynki do lodów !!!
Jeśli wykonujecie sorbet bez maszynki to musicie uzbroić się w cierpliwość