Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idzie lato… słońce wysoko… temperatura powyżej 20°C… przydałoby się coś na ochłodę ???? Oto idealne rozwiązanie :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2199
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3297
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1347
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2096
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2199
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3297
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1347
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2096
Składniki
Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Wrzucamy je do blendera i dokładnie miksujemy. Dodajemy wyciśnięty sok z jednej cytryny, cukier, wódkę i znowu dokładnie miksujemy. Powstałą masę wkładamy do lodówki, żeby się schłodziła.
Schłodzoną mieszankę wlewamy powoli do maszynki do lodów. Sorbet powinien być gotowy po około 30 minutach. Możemy jeść go od razu lub przełożyć do pojemnika i schować do lodówki.
!!! PAMIĘTAJCIE aby dzień wcześniej zamrozić wkład maszynki do lodów !!!
Jeśli wykonujecie sorbet bez maszynki to musicie uzbroić się w cierpliwość