Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idzie lato… słońce wysoko… temperatura powyżej 20°C… przydałoby się coś na ochłodę ???? Oto idealne rozwiązanie :)
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 16
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 977
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21344
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 16
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 977
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21344
Składniki
Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Wrzucamy je do blendera i dokładnie miksujemy. Dodajemy wyciśnięty sok z jednej cytryny, cukier, wódkę i znowu dokładnie miksujemy. Powstałą masę wkładamy do lodówki, żeby się schłodziła.
Schłodzoną mieszankę wlewamy powoli do maszynki do lodów. Sorbet powinien być gotowy po około 30 minutach. Możemy jeść go od razu lub przełożyć do pojemnika i schować do lodówki.
!!! PAMIĘTAJCIE aby dzień wcześniej zamrozić wkład maszynki do lodów !!!
Jeśli wykonujecie sorbet bez maszynki to musicie uzbroić się w cierpliwość