Do góry

Desery Przepis na:

Sorbet z czarnych porzeczek

Sorbet z czarnych porzeczek

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 8330

Dodano:

Odsłon: 1280

fajnie orzeźwiający :) smak każdy może sobie dostosować wg siebie :)

Składniki

  • 1 szklanka niskosłodzonego dżemu z czarnej porzeczki
  • 1 szklanka soku z czarnej porzeczki
  • dekoracja wg uznania
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sorbet z czarnych porzeczek

Przygotowanie

  1. Dżem i sok miksować aż do uzyskania piany. Przelać do płaskiego naczynia, przykryć i wstawić do zamrażarki. W czasie zamrażania kilkakrotnie zamieszać. Przed podaniem sorbet przełożyć na 10-15 minut do lodówki żeby trochę zmiękł. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetas197601 19 lipca 2013 Dziękuję bardzo :) teraz będę próbować zrobić ze świeżych owoców pewnie też będą super :) Pozdrowienia dziewczynki ;) Odpowiedzi: 5 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 19 lipca 2013 Pycha!Sorbety zawsze u mnie mile widziane:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń