Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przed laty podczas wizyty u teściowej można było spodziewać się deseru w postaci wypracowanego biszkoptu z ośmiu jaj. Współcześnie dojrzałe kobiety są nadal aktywne zawodowo i zwykle zabiegane nie mniej niż ich dorosłe dzieci. Specjał teściowej to najczęściej szybkie brownie z lekkim kremem. Pyszne!
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18040
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2070
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4073
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 673
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 338
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18040
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2070
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4073
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 673
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 338
Składniki
Rozpuść czekoladę z masłem w kąpieli wodnej. Połącz z mlekiem. Wymieszaj dokładnie (do połączenia składników) i przestudź.
Utrzyj jajka z cukrem na puszystą masę. Dodaj przesiane przez sitko produkty sypkie – wymieszaj na niskich obrotach miksera do połączenia składników. Łyżką wymieszaj ciasto z masą czekoladową.
Przelej ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 20x20 cm. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez około 40-50 minut (do suchego patyczka). Poczekaj, aż upieczone ciasto całkiem wystygnie i przekrój je na 3 blaty.
Ubij śmietanę kremówkę z cukrem pudrem. W osobnym naczyniu dokładnie wymieszaj serek mascarpone z espresso. Łyżką połącz uzyskaną masę śmietanę ze śmietaną. Przełóż kremem blaty ciasta i wstaw je do lodówki.
Czekoladę mleczną z dodatkiem kremówki rozpuść w kąpieli wodnej. Przestudź. Rozprowadź na cieście i udekoruj je pralinami.