Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe spody do kruchych babeczek, które możemy powypełniać dowolnymi słodkimi masami, bitą śmietaną, kremami czy budyniem, wyczarowując jednocześnie małe słodkie mini cudeńka. U nas lubimy takie babeczki z kremem budyniowym lub z kremem mascarpone. Czasem wystarcza tylko bita śmietana i pyszne sezonowe owoce, aby sprawić przyjemność moim domowym łasuchom. Ozdabiając krem czy masę czekoladą, kolorowymi posypkami czy owocami babeczki stają się mega kolorowe i kuszące.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8019
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 354
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3500
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 631
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8019
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 354
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3500
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 631
Składniki
Mąkę i cukier puder przesiewamy
Dodajemy cukier waniliowy, szczyptę soli, a następnie pokrojone na mniejsze kawałki masło i żółtka. Zagniatamy ciasto
Ciasto wkładamy do foliowego woreczka i umieszczamy na min 1 godzinę w lodówce
W tym czasie foremki ( u mnie metalowe ) smarujemy masłem
Po godzinie ciasto wyjmujemy z lodówki i wylepiamy nim wnętrze foremek
Pieczemy w 180 stopniach przez ok10-12 minut do momentu aż brzegi babeczek zaczną się rumienić