Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe spody do kruchych babeczek, które możemy powypełniać dowolnymi słodkimi masami, bitą śmietaną, kremami czy budyniem, wyczarowując jednocześnie małe słodkie mini cudeńka. U nas lubimy takie babeczki z kremem budyniowym lub z kremem mascarpone. Czasem wystarcza tylko bita śmietana i pyszne sezonowe owoce, aby sprawić przyjemność moim domowym łasuchom. Ozdabiając krem czy masę czekoladą, kolorowymi posypkami czy owocami babeczki stają się mega kolorowe i kuszące.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1348
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11183
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4049
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1399
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1348
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11183
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4049
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1399
Składniki
Mąkę i cukier puder przesiewamy
Dodajemy cukier waniliowy, szczyptę soli, a następnie pokrojone na mniejsze kawałki masło i żółtka. Zagniatamy ciasto
Ciasto wkładamy do foliowego woreczka i umieszczamy na min 1 godzinę w lodówce
W tym czasie foremki ( u mnie metalowe ) smarujemy masłem
Po godzinie ciasto wyjmujemy z lodówki i wylepiamy nim wnętrze foremek
Pieczemy w 180 stopniach przez ok10-12 minut do momentu aż brzegi babeczek zaczną się rumienić