Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Strucla (drożdżówka) z jabłkami to świetna propozycja na kolacje. Polecam wypróbowanie przepisu. Smacznego ;)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Mleko lekko podgrzewamy. Dodajemy drożdże i cukier. Odstawiamy na 15 minut. Następnie dodajemy rozpuszczone masło, jajka, cukier waniliowy i mąkę. Zagniatamy ciasto. przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę.
Jabłka kroimy w ósemki. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy cukier i jabłka. Dusimy aż jabłka zrobią się miękkie. Studzimy.
Ciasto dzielimy na dwie części. Wałkujemy na prostokąt. Wykładamy jabłka i zwijamy rulony. Żółtko mieszamy i smarujemy wierzch ciasta. Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)