Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Strucla (drożdżówka) z jabłkami to świetna propozycja na kolacje. Polecam wypróbowanie przepisu. Smacznego ;)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10456
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336788
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4399
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423929
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10456
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336788
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4399
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423929
Składniki
Mleko lekko podgrzewamy. Dodajemy drożdże i cukier. Odstawiamy na 15 minut. Następnie dodajemy rozpuszczone masło, jajka, cukier waniliowy i mąkę. Zagniatamy ciasto. przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę.
Jabłka kroimy w ósemki. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy cukier i jabłka. Dusimy aż jabłka zrobią się miękkie. Studzimy.
Ciasto dzielimy na dwie części. Wałkujemy na prostokąt. Wykładamy jabłka i zwijamy rulony. Żółtko mieszamy i smarujemy wierzch ciasta. Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)