Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z książki Anny Lemańskiej- Bajorek "Ciasta na co dzień i od święta" i został przeze mnie nieco zmodyfikowany.
Z podanych składników zagnieść ciasto. Dobrze wyrobić, przykryć ściereczką i odstawić na godzinę.
W tym czasie przygotować nadzienie. Jabłka pokroić w większą kostkę i wymieszać z bułką tartą, cukrami, rumem, rodzynkami i skórką z cytryny.
Ciasto cienko rozwałkować, a następnie powyciągać rękami na jeszcze cieńsze. Jeśli gdzieś ciasto się przerwie, nie szkodzi.
Ciasto przełożyć na serwetkę (będzie się łatwiej zwijać). Na cieście rozłożyć nadzienie, zostawiając 0,5 cm marginesu. Pomagając sobie serwetką, zwinąć ciasto i ułożyć na natłuszczonej blaszce. Piec około 45 min w temp. 180st.
Po obejrzeniu kuchennych rewolucji skusiłam się na golonkę wg. przepisu Magdy...
Odsłon: 626739
Jakie są wasze ulubione pierogi ? moje najulubieńsze to ruskie oraz z płuckam...
Odsłon: 341
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 701
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 551
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 18103
Jakie są wasze ulubione pierogi ? moje najulubieńsze to ruskie oraz z płuckam...
Odsłon: 341
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 701
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 551
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 18103
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Dobrze wyrobić, przykryć ściereczką i odstawić na godzinę.
W tym czasie przygotować nadzienie. Jabłka pokroić w większą kostkę i wymieszać z bułką tartą, cukrami, rumem, rodzynkami i skórką z cytryny.
Ciasto cienko rozwałkować, a następnie powyciągać rękami na jeszcze cieńsze. Jeśli gdzieś ciasto się przerwie, nie szkodzi.
Ciasto przełożyć na serwetkę (będzie się łatwiej zwijać). Na cieście rozłożyć nadzienie, zostawiając 0,5 cm marginesu. Pomagając sobie serwetką, zwinąć ciasto i ułożyć na natłuszczonej blaszce. Piec około 45 min w temp. 180st.
Przepisy Desery
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Desery
Sernik pieczony na jogurtach
Desery
Domowe lody w wafelku śmietankowe i kakaowe
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 206
deser z domową granolą
Coś na słodko =)
Odsłon: 106