Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
została mi połowa ciasta na strudel, więc wykombinowałam coś na słodko:)
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1043
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 358
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3218
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 673
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1043
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 358
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3218
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 673
Składniki
Mi została połowa ciasta ze strudla z kurczakiem i w tamtym przepisie jest całość przygotowania danego ciasta. Jeżeli robimy tylko na słodko, drugą część możemy zrobić z jabłkami, brzoskwiniami albo z samym serem i rodzynkami. Na rozwałkowane ciasto posmarowane stopionym masłem i posypanym bułką tartą wykładamy śliwki. Ser mieszamy z jajkiem, cukrami i mąkami, wykładamy pomiędzy śliwki, całość ciasno zwijamy,(proponuję śliwki układać skórką do dołu ,wtedy przy zwijaniu nie porwie nam się ciasto, tak jak mi i powinno być trochę wyższe ).
Wierzch ciasta posmarować stopionym masłem i posypać cukrem, pieczemy około godziny w 180 stopniach. Podawać z musem owocowym, bitą śmietaną lub tak jak ja z serkiem waniliowym wymieszanym z pokrojonymi śliwkami. SMACZNEGO