Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli komuś jeszcze ostały się truskawki, proponuję zrobić lekki, puszysty deserek. Sufleciki dobrze jest zjeść od razu po wyjęciu z piekarnika, ponieważ wtedy są najpiękniej się prezentują. :)
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3570
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 391
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3570
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 391
Składniki
Z cukru oraz wody ugotować syrop. Wystudzić.
Truskawki umyć, osączyć, oczyścić z szypułek. Następnie je zblendować.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli.
Połączyć ze sobą przecier truskawkowy, syrop oraz wiśniówkę. Następnie dodawać po łyżce pianę z białek.
Żaroodporne foremki wysmarować masłem. Przełożyć do nich masę i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Smacznego! :)