Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli komuś jeszcze ostały się truskawki, proponuję zrobić lekki, puszysty deserek. Sufleciki dobrze jest zjeść od razu po wyjęciu z piekarnika, ponieważ wtedy są najpiękniej się prezentują. :)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4385
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11918
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6791
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5599
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4385
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11918
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6791
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5599
Składniki
Z cukru oraz wody ugotować syrop. Wystudzić.
Truskawki umyć, osączyć, oczyścić z szypułek. Następnie je zblendować.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli.
Połączyć ze sobą przecier truskawkowy, syrop oraz wiśniówkę. Następnie dodawać po łyżce pianę z białek.
Żaroodporne foremki wysmarować masłem. Przełożyć do nich masę i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Smacznego! :)