Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i puszysty deser. Szybko się go robi i jeszcze szybciej znika.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 657
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 37
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 207
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 329
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 133
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4613
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 657
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 37
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 207
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 329
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 133
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4613
Składniki
Z tych składników udało mi się zrobić 6 sufletów w kokilkach o średnicy 10cm. Kokilki smarujemy olejem. Do każdej wykładamy kilka owoców, sypiemy po niecałej 1/2 łyżeczki cukru i 1/2 łyżeczki kakao. Ciasto: Białka ubijamy na sztywną pianę, zaczynając od małych obrotów miksera i zwiększając aż do najwyższych. Żółtka ucieramy z 3 łyżkami cukru. Dodajemy serek waniliowy, aromat waniliowy i mąkę. Kiedy uzyskamy gładką masę, dodajemy ubite białka i mieszamy lekko łyżką.
Masę wykładamy na owoce, do wysokości około 3/4 naczynia, bo suflet bardzo wyrasta. Pieczemy w 190 stopniach przez 15 minut. Po upieczeniu posypujemy resztą kakao (najlepiej przesiać przez sitko). Podajemy od razu na ciepło. Suflet niestety szybko opada, ale jest tak pyszny, że pewnie nie zdąży :)