Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki deser to szczyt rozkoszy. Jest lekki, puszysty i przepyszny. Podbije serce nie tylko łasucha. Przepis na 6-7 kokilek.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4767
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5744
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7284
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4767
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5744
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7284
Składniki
Brzoskwinie obrać i pokroić na cząstki, pestki odrzucić. Zagotować wino z miodem, sokiem z cytryny i cynamonem, wrzucić brzoskwinie i całość chwilę gotować. Brzoskwinie wyjąć z wywaru i rozłożyć do kokilek. Białka jajek oddzielić od żółtek, i ubić na sztywno dodając szczyptę soli. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Gdy powróci do temperatury pokojowej, do czekolady dodać serek, całość wymieszać. Dodać 3 żółtka, połączyć. Następnie dodać ubite białka, delikatnie wymieszać. Powstałą masę nałożyć na brzoskwinie w kokilkach. Kokilki wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180stopni. Po 15 minutach zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i piec kolejne 15minut. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, ale sufletu jeszcze nie wyciągać, powinien zostać w piekarniku jeszcze minimum 15 minut.