Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez mąki i bardzo łatwe!
kokilki 3-4 szt lub inne foremki
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 205
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 297
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 288
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 205
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 297
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 288
Składniki
Rozmieszałam śmietanę z jajami i cukrem pudrem.
Masę wylałam do połowy wysmarowanych foremek, obficie posypałam obranym i pokrojonym rabarbarem. Wstawiłam do piekarnika na dodatkowej blaszce, bo mi zawsze "wychodzą". Piekłam 35- 40 minut w 185 stopniach do zrumienienia. Nie bawiłam się we wstawianie kokilek do naczynia z wodą bo i tak wychodzą takie same. No i zaglądam do piekarnika.
Rabarbar był tak intensywny, że posypałam je jeszcze cukrem pudrem.
Smacznego :)