Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To że piekę sama z siebie wiecie już doskonale ale to że mi wychodzą w ciastach minki lub w daniach postacie zwierzęce zadziwia mnie samą, dziś polecę wam przepis na przepyszne super szybkie ciasto z dodatkiem śliwek
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40197
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 419
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 199
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 384
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9304
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40197
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 419
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 199
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 384
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9304
Składniki
Do miski wbić całe jajka i wsypać szczyptę soli oraz cukier całość dokładnie ubić na pulchną masę jajeczną, następnie po ubiciu jajek wsypać proszek do pieczenia, mąkę oraz wlać olej i także całość zmiksować na jednolitą masę do połączenia się składników z masą jajeczną
Gdy już mamy przygotowane ciasto wtedy blaszkę 39 na 25 wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować masłem i wysypać tartą bułką, przełożyć całe zmiksowane ciasto ( ciasto ma konsystencję kwaśnej śmietany ). Na ciasto poukładać przygotowane śliwki ( śliwki przeciąć na połówki usunąć pestkę a następnie każdą połówkę pokroić na 4 plastry ). Tak przygotowane ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 45 - 60 minut w zależności od piekarnika do tak zwanego suchego patyczka
Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia po ostygnięciu posypać cukrem pudrem i oddzielić ciasto od papieru. Jeżeli ktoś nie lubi śliwek można dodać inne owoce, ciasto bardzo dobrze oddziela się od papieru do pieczenia
Ciasto wyszło bardzo smaczne i wilgotne a dodatek śliwek to rozkosz dla podniebienia, takie ciasto idealnie nadaje się do kawy lub na spotkanie z przyjaciółmi a nawet dla domowników do mleka lub gorącego kakao. Nie dość że wyszło świetne to na dodatek ma fajną minkę czy też to widzicie ?