Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami. Już robimy listę zakupów, kupujemy prezenty i myślimy nad świątecznym menu. Oprócz tradycyjnych ciast i pierników mam dziś propozycję na pyszne i szybkie do zrobienia świąteczne ciasteczka. Są pyszne i warto choć trochę zrobić ich dla odmiany od tradycyjnych wypieków. Oczywiście możemy robić je też bez okazji. Ciasteczka szybko znikają, więc polecam zrobić podwójną porcję.
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2638
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 276
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9552
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1013
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2638
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 276
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9552
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1013
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodać mąkę, sól i proszek do pieczenia. Wlać mleko i wymieszać. Następnie dodać posiekane czekolady i migdały (ja użyłam rozdrabniacza). Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia za pomocą dwóch łyżek kłaść porcje ciasta zostawiając niewielkie odstępy. Z ciasta można formować kuli i je spłaszczać, ale nie ma takiej potrzeby. Ciasteczka piec 15-20 minut w 180 stopniach. Jeżeli chcemy upiec 2 blachy na raz, należy włączyć termoobieg i zmniejszyć temperaturę na 165 stopni.