Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami. Już robimy listę zakupów, kupujemy prezenty i myślimy nad świątecznym menu. Oprócz tradycyjnych ciast i pierników mam dziś propozycję na pyszne i szybkie do zrobienia świąteczne ciasteczka. Są pyszne i warto choć trochę zrobić ich dla odmiany od tradycyjnych wypieków. Oczywiście możemy robić je też bez okazji. Ciasteczka szybko znikają, więc polecam zrobić podwójną porcję.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13507
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1544
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14902
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6126
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13507
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1544
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14902
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6126
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodać mąkę, sól i proszek do pieczenia. Wlać mleko i wymieszać. Następnie dodać posiekane czekolady i migdały (ja użyłam rozdrabniacza). Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia za pomocą dwóch łyżek kłaść porcje ciasta zostawiając niewielkie odstępy. Z ciasta można formować kuli i je spłaszczać, ale nie ma takiej potrzeby. Ciasteczka piec 15-20 minut w 180 stopniach. Jeżeli chcemy upiec 2 blachy na raz, należy włączyć termoobieg i zmniejszyć temperaturę na 165 stopni.