Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka robi się całkiem bezstresowo, nawet z dużą przyjemnością. Można przygotować ich więcej i spakować do pudełek . Będą jak znalazł kiedy najdzie nas ochota na coś słodkiego.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 436
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1798
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 363
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 436
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1798
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 363
Składniki
Mąkę z cukrem pudrem przesiewamy do miski, dodajemy cukier migdałowy , cynamon, imbir, sól oraz zmielony mak. Schłodzone masło kroimy w drobne cząstki, dodajemy do mąki i zagniatamy. Jeżeli składniki nie będą chciały się połączyć, dodajemy 1 łyżkę zimnej wody. Wyrobione ciasto, zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na około 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 1 cm, wierzch lekko smarujemy zimną wodą i wycinamy ciasteczka. Przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 175°C - 185°C przez ok. 11-12 minut.