Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka robi się całkiem bezstresowo, nawet z dużą przyjemnością. Można przygotować ich więcej i spakować do pudełek . Będą jak znalazł kiedy najdzie nas ochota na coś słodkiego.
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3559
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 379
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1784
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3559
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 379
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1784
Składniki
Mąkę z cukrem pudrem przesiewamy do miski, dodajemy cukier migdałowy , cynamon, imbir, sól oraz zmielony mak. Schłodzone masło kroimy w drobne cząstki, dodajemy do mąki i zagniatamy. Jeżeli składniki nie będą chciały się połączyć, dodajemy 1 łyżkę zimnej wody. Wyrobione ciasto, zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na około 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 1 cm, wierzch lekko smarujemy zimną wodą i wycinamy ciasteczka. Przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 175°C - 185°C przez ok. 11-12 minut.