Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo często go robię w okresie wiosennym i na Święta. Pyszny i prosty w przygotowaniu.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 360
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 160
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 360
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 160
Składniki
Ciasto kruche zarabiamy ze składników i odstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny. Po tym czasie ciasto układamy do foremek i pieczemy w temp. 200 stopni ok. 20 minut. Z śmietanki , cukru pudru i sera mascarpone robimy krem. Krem nakładamy na babeczki a następnie wycinamy małe kułeczka z brzoskwini. Na koniec posypujemy zmielonymi pistacjami.