Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Keks pełen kandyzowanych owoców, polany lukrem z wodą pomarańczową. U nas obowiązkowe ciasto na świątecznym stole. Można je przechowywać kilka dni.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3514
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 610
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3765
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 323
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 585
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3514
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 610
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3765
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 323
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 585
Składniki
Podłużna blaszka 22 X 9 cm i 13 X 7 cm. Obie wysmarowane tłuszczem i wysypane bułką tartą. Masło powinno mieć temperaturę pokojową. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Ucieramy masło. Stopniowo dodajemy cukier puder, cukier waniliowy, jajka i odrobinę mąki. Pozostałą, większą część mąki dodajemy po ubiciu wszystkich jajek. Jeśli ciasto jest zbyt gęste możemy dolać mleka. Wsypujemy owoce i skórki kandyzowane i dokładnie mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do blaszek, wyrównujemy. Pieczemy w 180 C. Małą blaszkę pieczemy 35-40 minut, większą ok. 60 minut. Lukier. Cukier puder mieszamy z odrobiną wody pomarańczowej, soku z cytryny i letniej wody. Przestudzone ciasto lukrujemy.