Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Keks pełen kandyzowanych owoców, polany lukrem z wodą pomarańczową. U nas obowiązkowe ciasto na świątecznym stole. Można je przechowywać kilka dni.
Udo indycze tak przygotowane i zamarynowane jest soczyste, kruche o delikatny...
Odsłon: 163
Przepyszna putanesca ze świeżymi pomidorami z dodatkiem polskich kaparów z na...
Odsłon: 168
Cały obiad z warzywami bez tłuszczu z patelni, mięso jest soczyste i rozpływa...
Odsłon: 2469
Łatwy, pyszny i bez innych dodatków.
Odsłon: 340
Udo indycze tak przygotowane i zamarynowane jest soczyste, kruche o delikatny...
Odsłon: 163
Przepyszna putanesca ze świeżymi pomidorami z dodatkiem polskich kaparów z na...
Odsłon: 168
Cały obiad z warzywami bez tłuszczu z patelni, mięso jest soczyste i rozpływa...
Odsłon: 2469
Łatwy, pyszny i bez innych dodatków.
Odsłon: 340
Składniki
Podłużna blaszka 22 X 9 cm i 13 X 7 cm. Obie wysmarowane tłuszczem i wysypane bułką tartą. Masło powinno mieć temperaturę pokojową. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Ucieramy masło. Stopniowo dodajemy cukier puder, cukier waniliowy, jajka i odrobinę mąki. Pozostałą, większą część mąki dodajemy po ubiciu wszystkich jajek. Jeśli ciasto jest zbyt gęste możemy dolać mleka. Wsypujemy owoce i skórki kandyzowane i dokładnie mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do blaszek, wyrównujemy. Pieczemy w 180 C. Małą blaszkę pieczemy 35-40 minut, większą ok. 60 minut. Lukier. Cukier puder mieszamy z odrobiną wody pomarańczowej, soku z cytryny i letniej wody. Przestudzone ciasto lukrujemy.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto na Walentynki
Desery
Ciasto na Walentynki
Desery
Dukaty anyżowo-pomarańczowe - Dukaty Sambuca
Desery
Ciastka kokosanki " Tygryski "
Ciasto na Walentynki
Ciasto walentynkowe serduszko to delikatne połączenie smaków: biszkoptu kakao...
Odsłon: 86
Ciasto na Walentynki
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 1889