Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne szafranowe babeczki w polewie czekoladowej idealne do koszyczka i na świąteczny stół .
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4951
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13386
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5830
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7516
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4951
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13386
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5830
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7516
Składniki
Połącz ze sobą mąkę , proszek do pieczenia i szafran.
Jajka ubij z cukrem , dodaj olej i mleko połącz z mąką , proszkiem i szafranem . Wymieszaj .
Ciasto przełóż do silikonowych foremek na babeczki do 3/4 wysokości . Piecz około 25 minut w temperaturze 180 st . Po wystudzeniu polej rozpuszczoną czekoladą ze śmietaną i posyp wiórkami . Przepis na 12-14 babeczek w zależności od wielkości foremek.