Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne szafranowe babeczki w polewie czekoladowej idealne do koszyczka i na świąteczny stół .
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20630
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2352
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 67
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20630
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2352
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 67
Składniki
Połącz ze sobą mąkę , proszek do pieczenia i szafran.
Jajka ubij z cukrem , dodaj olej i mleko połącz z mąką , proszkiem i szafranem . Wymieszaj .
Ciasto przełóż do silikonowych foremek na babeczki do 3/4 wysokości . Piecz około 25 minut w temperaturze 180 st . Po wystudzeniu polej rozpuszczoną czekoladą ze śmietaną i posyp wiórkami . Przepis na 12-14 babeczek w zależności od wielkości foremek.