Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne szafranowe babeczki w polewie czekoladowej idealne do koszyczka i na świąteczny stół .
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 136
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 97
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 136
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 97
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 74
Składniki
Połącz ze sobą mąkę , proszek do pieczenia i szafran.
Jajka ubij z cukrem , dodaj olej i mleko połącz z mąką , proszkiem i szafranem . Wymieszaj .
Ciasto przełóż do silikonowych foremek na babeczki do 3/4 wysokości . Piecz około 25 minut w temperaturze 180 st . Po wystudzeniu polej rozpuszczoną czekoladą ze śmietaną i posyp wiórkami . Przepis na 12-14 babeczek w zależności od wielkości foremek.