Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy prawdziwą, piękną złotą jesień, która pachnie jabłkami i cynamonem. Na straganach czerwień jabłek kusi, więc poddajemy się temu i pieczemy pyszną szarlotkę. A pomoże nam w tym urządzenie Philips Airfryer. Podpiekamy, pieczemy i jemy – pyszną, kruchą i pachnącą słoneczną jesienią szarlotkę :)
Mąkę pszenną umieszczamy w misce miksera, dodajemy masło, jajo, zaczynamy wyrabiać ciasto. Dorzucamy cukier puder i szczyptę soli. Ciasto zagniatamy, zawijamy w folię i chowamy na 30 minut do lodówki.
Jabłka myjemy, obieramy ze skóry, wycinamy gniazda nasienne, kroimy w ćwiartki. Jabłuszka oprószamy cukrem i cynamonem.
Airfryer rozgrzewamy do 190 stopni. Koszyk wykładamy papierem do pieczenia uważając, by nie przekroczyć poziomu „max“.
Połową ciasta wykładamy spód koszyka. Ciasto podpiekamy w urządzeniu 8-10 minut – musi być lekko rumiane.
Na podpieczone ciasto wykładamy jabłuszka. Całość przykrywamy drugą połową rozwałkowanego ciasta.
Zmniejszamy temperaturę urządzenia Airfryer do 180 stopni. Ciasto pieczemy 20 minut.
Makaron z serem to chyba jedno z najprostszych, najtańszych i najszybszych w...
Odsłon: 4674
Fusilli czyli świderki, choć każdy makaron w tej wersji sprawdzi się. Liczymy...
Odsłon: 565
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 50
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 93
Makaron z serem to chyba jedno z najprostszych, najtańszych i najszybszych w...
Odsłon: 4674
Fusilli czyli świderki, choć każdy makaron w tej wersji sprawdzi się. Liczymy...
Odsłon: 565
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 50
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 93
Składniki
Mąkę pszenną umieszczamy w misce miksera, dodajemy masło, jajo, zaczynamy wyrabiać ciasto. Dorzucamy cukier puder i szczyptę soli. Ciasto zagniatamy, zawijamy w folię i chowamy na 30 minut do lodówki.
Jabłka myjemy, obieramy ze skóry, wycinamy gniazda nasienne, kroimy w ćwiartki. Jabłuszka oprószamy cukrem i cynamonem.
Airfryer rozgrzewamy do 190 stopni. Koszyk wykładamy papierem do pieczenia uważając, by nie przekroczyć poziomu „max“.
Połową ciasta wykładamy spód koszyka. Ciasto podpiekamy w urządzeniu 8-10 minut – musi być lekko rumiane.
Na podpieczone ciasto wykładamy jabłuszka. Całość przykrywamy drugą połową rozwałkowanego ciasta.
Zmniejszamy temperaturę urządzenia Airfryer do 180 stopni. Ciasto pieczemy 20 minut.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Królewiec
Desery
Ciasteczka ziemniaczki
Desery
Błyskawiczne ciasto z rabarbarem
Desery
Ciasto Filadelfia - szybki deser bez pieczenia
Ciasto Królewiec
Charakterystyczne, lekko wytrawne ciasto o wyraźnie miodowej nucie przełożone...
Odsłon: 5
Ciasteczka ziemniaczki
Z tym przepisem poradzą sobie nawet dzieci. Jedne z najprostszych i najszybsz...
Odsłon: 15