Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tyle już było przepisów na szarlotki ,a ja mimi wszystko podam swój , bo jest pyszna.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 974
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5554
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8704
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17914
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 974
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5554
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8704
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17914
Składniki
Makę wsypujemy do miski , dodajemy proszek do pieczenia pokrojoną na kawałki margarynę , cukier i siekamy .Gdy wszystko będzie jako tako rozdrobnione dodajemy żółtka , śmietanę i zarabiamy ciasto . Zarobione zawijamy w folię i pozostawiamy w lodówce przez około 1 godz.
Jabłka obieramy ,kroimy w małe kawalki i przesmażamy w garnku z odrobiną wody ( tyle tylko żeby sie nie przypalały) .Mieszamy często. Dodajemy cukier i kaszkę manne. Studzimy. 2/3 schłodzonego ciasta rozwałkowujemy na blachę. Wykładamy jabłka , , posypujemy cynamonem ile kto lubi. Pozostałą część ciasta rozdrabniamy na wierzch.. Pieczemy okolo 1 godziny w 180 stopniach. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !