Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka

Szarlotka

Autor:

Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 1273

Dodano:

Odsłon: 707

Klasyk na jesienne popołudnie.

Składniki

  • Mąka pszenna 3 szklanki
  • Cukier biały 3/4 szklanki + 3 łyżki do posypania ciasta
  • Jajko 2 szt.
  • Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • Margaryna do pieczenia 250 g
  • Cukier wanilinowy 1 opakowanie 16 g
  • Jabłka prażone z cukrem około 1litr
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Szarlotka

Przygotowanie

  1. Mąkę, jajka, margarynę, cukry i proszek do pieczenia posiekać razem a następnie zagnieść ciasto.

  2. Połowę ciasta przygotowanego w 1 etapie wyłożyć na dno natłuszczonej i wysypanej mąką tortownicy o średnicy 22 cm.

  3. Na ciasto wyłożyć jabłka.

  4. Pozostałą część ciasta rwać na kawałki i układać na jabłkach.
    Wierzch posypać cukrem.

  5. Piec 60 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń