Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1143
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2885
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 976
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1747
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14733
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1143
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2885
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 976
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1747
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14733
Składniki
Mąkę, jajka, margarynę, cukry i proszek do pieczenia posiekać razem a następnie zagnieść ciasto.
Połowę ciasta przygotowanego w 1 etapie wyłożyć na dno natłuszczonej i wysypanej mąką tortownicy o średnicy 22 cm.
Na ciasto wyłożyć jabłka.
Pozostałą część ciasta rwać na kawałki i układać na jabłkach. Wierzch posypać cukrem.
Piec 60 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza.