Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka to ciasto chyba znane każdemu. Smakuje o każdej porze roku, podane na ciepło z lodami lub bitą śmietaną.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 86
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9335
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 976
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1137
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 86
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9335
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 976
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1137
Składniki
Margarynę pokroić w drobną kostkę. Ze składników zagnieść ciasto, zawinąć w folię aluminiową i pozostawić w lodówce przez godzinę.
Jabłka obrać, pokroić na małe kawałeczki i przesmażyć z odrobiną wody, często mieszając. Dodać cukier i bułkę tartą. Dobrze wymieszać.
2/3 ciasta rozwałkować na blachę (30X25 cm) posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Na ciasto wyłożyć masę jabłkową i posypać cynamonem. Na wierzch pokruszyć pozostałą część ciasta (można zetrzeć na tarce o grubych oczkach). Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, przez około 1 godzinę. SMACZNEGO!