Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka to ciasto chyba znane każdemu. Smakuje o każdej porze roku, podane na ciepło z lodami lub bitą śmietaną.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 524
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10533
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13473
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2731
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 524
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10533
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13473
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2731
Składniki
Margarynę pokroić w drobną kostkę. Ze składników zagnieść ciasto, zawinąć w folię aluminiową i pozostawić w lodówce przez godzinę.
Jabłka obrać, pokroić na małe kawałeczki i przesmażyć z odrobiną wody, często mieszając. Dodać cukier i bułkę tartą. Dobrze wymieszać.
2/3 ciasta rozwałkować na blachę (30X25 cm) posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Na ciasto wyłożyć masę jabłkową i posypać cynamonem. Na wierzch pokruszyć pozostałą część ciasta (można zetrzeć na tarce o grubych oczkach). Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, przez około 1 godzinę. SMACZNEGO!