Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka to ciasto chyba znane każdemu. Smakuje o każdej porze roku, podane na ciepło z lodami lub bitą śmietaną.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10286
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2916
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2013
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 769
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10286
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2916
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2013
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 769
Składniki
Margarynę pokroić w drobną kostkę. Ze składników zagnieść ciasto, zawinąć w folię aluminiową i pozostawić w lodówce przez godzinę.
Jabłka obrać, pokroić na małe kawałeczki i przesmażyć z odrobiną wody, często mieszając. Dodać cukier i bułkę tartą. Dobrze wymieszać.
2/3 ciasta rozwałkować na blachę (30X25 cm) posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Na ciasto wyłożyć masę jabłkową i posypać cynamonem. Na wierzch pokruszyć pozostałą część ciasta (można zetrzeć na tarce o grubych oczkach). Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, przez około 1 godzinę. SMACZNEGO!