Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa i prosta w przygotowaniu szarlotka ,z kruchym spodem i dużą ilością musu jabłkowego. Szarlotka to ciasto z którym poradzi sobie nawet początkująca gospodyni która zmierza się z pieczeniem ciast. Poloecam
miska, garnek, nóż, blaszka, papier do pieczenia,
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6901
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 121
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 866
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2249
Królowa grilla :)
Odsłon: 1732
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6901
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 121
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 866
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2249
Królowa grilla :)
Odsłon: 1732
Składniki
Składniki ciasta kruchego włożyć do miski, dodać pokrojone na kawałki zimne masło i zagnieść , gładkie jednolite ciasto. Uformować kulę owinąć folią spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki. Mus jabłkowy; Jabłka obrać , usunąć gniazda nasienne, pokroić na mniejsze kawałki. Włożyć do rondla, dodać cukier i podsmażać do rozpadu jabłek czyli powstania musu, dodać cynamon i na koniec 3 -4 łyżki bułki tartej. Średniej wielkości blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia , ( w rogach można papier lekko natłuścić aby nie uciekał ). Ciasto wyjąć z lodówki , podzielić na 2 części większą i mniejszą. Większą część ciasta rozłożyć na spodzie przygotowanej blaszki, ponakłuwać widelcem, rozłożyć mus jabłkowy i na górę zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub pokruszyć pozostałe ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 50 - 60 minut. w zależności od piekarnika. Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem . Smacznego.
Ciasto gotowe do podania.
Ciasto po upieczeniu.