Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychotka. Szarlotka.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8567
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3027
Polecam.
Odsłon: 1802
Polecam.
Odsłon: 516
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8567
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3027
Polecam.
Odsłon: 1802
Polecam.
Odsłon: 516
Składniki
Z mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, cukru, masła i żółtek zagnieśc ciasto. 3/4 ciasta rozłożyc na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiec w piekarniku przez 15 minut.
Na podpieczone ciasto wyłożyc obrane i pokrojone w plastry jabłka, posypac cynamonem. Przykryc ubitą na sztywno pianą i resztą ciasta. Piec przez ok. 30 minut w 180 stopniach. Smacznego.