Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
mąkę, proszek, żółtka, roztopioną margarynę i 0,5szk. cukru zagnieść. Ciasto dzielimy na 2 części i zamrażamy. min.2 godz
w między czasie obieramy jabłka i gotujemy je tak długo aż widzimy większość jabłek rozgotowanych ja lubię kiedy jest pół na pół czyli rozgotowane i kawałki, dodajemy cynamon ok.1 łyżeczki mieszamy
Ciasto wyciągamy z zamrażalnika i jedną część należy zetrzeć na blachę(ja używam tortownicy) i na to wykładamy wcześniej uprażone jabłka
białka ubijamy na sztywno z 1 szk. cukru i łyżką mąki ziemniaczanej, wykładamy na jabłka na wierzch zetrzeć resztę ciasta
pieczemy w temp. 200 st.C przez ok 50 min życzę smacznego i proszę o opinię:)