Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2640
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421756
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2149
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2640
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421756
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2149
Składniki
Z podanych składników zagnieść szybko ciasto i włożyć do lodówki.
Ww tym czasie robimy jabłuszka.Obrane i starte na tarce na grubych oczkach jabłka podlewamy w garnku odrobiną wody i dusimy około 15 minut, dodajemy cukier,cynamon i cukier i dusimy jeszcze jakieś 5 minut-żeby nie były zbyt miękkie.
Gdy jabłka są gotowe wykładamy ciasto na stolnicę. Wałkujemy kwadrat lub koło(zależy jaką mamy formę) grubości 5 mm i wykładamy formę ciastem tak by brzeg też był obłożony ciastem.Wykładamy jabłka i z reszty ciasta robimy paseczki i układamy kratkę lub pokrywamy cały placek jednym płatem ciasta.
Pieczemy w temp.180 stopni C na ciemnozłoty kolor.