Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna szarlotka,przepisa mam z kanalu Hiszpania od Kuchni. Po wiecej inspiracji zapraszam na You Tube kanal Slodki Smak Pasji
Mąkę,proszek do pieczenia,mleko ,cukier,żółtka i masło.
Wszystkie składniki razem zagniatamy lub wyrabiamy w mikserze na jednolita mase.
Ciasto dzielimy na połowe,jedna cześć ciasta, zawijamy w folie spozyczą i wkładamy do lodówki.
Piec nagrzewamy do 180 stopni góra/dól.
Druga cześć ciasta rozwalkujemy i wylożymy na standardową blaszke,wylożoną papierem do pieczenia.
Ciasto pieczemy w piekarniku przez 10 min.
W tym czasie obieramy jabłka i scieramy na na tarce o grubych oczkach.
Starte jabłka przekladamy do garnka i podsmazymy z cynamonem.Nastepnie zostawimy do ostygniecia.
Ubijamy białka z cukrem na sztywno.
Na podpieczony i wystygniety spód wykladamy wystygniete jabłka,ubite na sztywno białka.
Na góre scieramy na tarce na grubych oczkach ciasto z lodówki.
Szarlotke pieczemy przez ok.40 minut.
Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
SMACZNEGO!
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 276
Bardzo u mnie popularny w domu deser. Moja rodzina go uwielbia. Szybkie do zr...
Odsłon: 108
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 78
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 48
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 159
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 528
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 276
Bardzo u mnie popularny w domu deser. Moja rodzina go uwielbia. Szybkie do zr...
Odsłon: 108
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 78
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 48
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 159
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 528
Składniki
Mąkę,proszek do pieczenia,mleko ,cukier,żółtka i masło.
Wszystkie składniki razem zagniatamy lub wyrabiamy w mikserze na jednolita mase.
Ciasto dzielimy na połowe,jedna cześć ciasta, zawijamy w folie spozyczą i wkładamy do lodówki.
Piec nagrzewamy do 180 stopni góra/dól.
Druga cześć ciasta rozwalkujemy i wylożymy na standardową blaszke,wylożoną papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy w piekarniku przez 10 min. W tym czasie obieramy jabłka i scieramy na na tarce o grubych oczkach.
Starte jabłka przekladamy do garnka i podsmazymy z cynamonem.Nastepnie zostawimy do ostygniecia.
Ubijamy białka z cukrem na sztywno. Na podpieczony i wystygniety spód wykladamy wystygniete jabłka,ubite na sztywno białka. Na góre scieramy na tarce na grubych oczkach ciasto z lodówki.
Szarlotke pieczemy przez ok.40 minut. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO!
Przepisy Desery
Desery
Czekoladowe ciasto z kremem - Czekoladowa Kostka
Desery
Kremówka
Desery
Ciasto z rabarbarem
Desery
Zawijaski drożdżowe z serem i jagodami
Czekoladowe ciasto z kremem - Czekoladowa Kostka
Bardzo czekoladowe ciasto, którego przygotowanie nie wymaga dużego wysiłku.
Odsłon: 12
Kremówka
Klasyczna kremówka, to ciasto, które wymaga czasu na jej przygotowanie, lecz...
Odsłon: 128