Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna szarlotka,przepisa mam z kanalu Hiszpania od Kuchni. Po wiecej inspiracji zapraszam na You Tube kanal Slodki Smak Pasji
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4848
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13167
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5778
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7391
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4848
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13167
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5778
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7391
Składniki
Mąkę,proszek do pieczenia,mleko ,cukier,żółtka i masło.
Wszystkie składniki razem zagniatamy lub wyrabiamy w mikserze na jednolita mase.
Ciasto dzielimy na połowe,jedna cześć ciasta, zawijamy w folie spozyczą i wkładamy do lodówki.
Piec nagrzewamy do 180 stopni góra/dól.
Druga cześć ciasta rozwalkujemy i wylożymy na standardową blaszke,wylożoną papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy w piekarniku przez 10 min. W tym czasie obieramy jabłka i scieramy na na tarce o grubych oczkach.
Starte jabłka przekladamy do garnka i podsmazymy z cynamonem.Nastepnie zostawimy do ostygniecia.
Ubijamy białka z cukrem na sztywno. Na podpieczony i wystygniety spód wykladamy wystygniete jabłka,ubite na sztywno białka. Na góre scieramy na tarce na grubych oczkach ciasto z lodówki.
Szarlotke pieczemy przez ok.40 minut. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO!